Projecten

Ontdek de mogelijkheden van ons atelier

 

Laat je dromen uit de kast komen! Een maatkast wel te verstaan. In ons atelier komen zowel jouw ideeën als onze eigen ontwerpen tot leven. We maken er je maatkast, tafel op maat, bureau en ander los meubilair. Dit voegen we dan toe aan ons assortiment met gevestigde merken zodat onze collectie even uniek en veelzijdig is als jij.

Een keuken, badkamer of bureau zijn grotere projecten die uiteraard wat meer denkwerk vragen dan een tafel op maat, maar behoort ook tot de mogelijkheden. We zijn flexibel, bekijken wat kan en zeggen het eerlijk als we niet de juiste partner zijn voor je vraag.

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, vind je hier foto’s van projecten, alsook een inkijk in hoe dit proces van idee tot plaatsing verloopt.

Een atelier zonder grenzen

Jouw dromen zijn eindeloos, onze mogelijkheden ook!

1

Kennismaking met jouw wensen

2

Ontwerp

3

Bestelling

4

Productie

5

Levering

Hoe gaan we te werk?

Hoe maken we kennis met jouw wensen?

Stuur je jouw vraag door via onze website? Of kom je graag even langs in onze winkel in Sint-Martens-Latem? We bespreken dan samen stijl, functionaliteit, materiaal, afmetingen en budget van je plannen. We proberen jou ook meteen een inschatting van het budget te geven voor je maatkast, tafel op maat, dressing of ander project. Maar natuurlijk is de uiteindelijke prijs afhankelijk van verschillende factoren.

Heb je liever dat wij bij jou thuis of op kantoor komen om je project te bespreken en eventueel meteen op te meten? Dat kan ook. Gratis, zelfs buiten de kantooruren.

Hoe komt een ontwerp tot stand?

Klaar om je plannen vorm te geven? Indien nodig komen we eerst de nodige opmetingen doen voor een ontwerp en een vrijblijvende offerte. Frederik, Architect Founder van het HOOM Design Team, bezorgt je dan één of meerdere ontwerpen. Met toelichting op maat over de mogelijke materialen, kleuren en prijzen. Op basis va jouw feedback doen we de finale aanpassingen.

Deze service is gratis voor offertes tot €2500. Voor hogere bedragen vragen we een vergoeding van €250, die wordt afgetrokken van je factuur bij effectieve productie en levering.

Hoe bestel je jouw idee?

Je bent tevreden over het ontwerp van je maatkast? Of overtuigd over de ontwerpen die Frederic maakte voor je keuken met ook een tafel op maat? Dan is het tijd om over te schakelen van denken naar doen. We leggen samen de definitieve keuzes vast, bestellen het nodige materiaal en checken de productieplanning om een voorlopige leverdatum te prikken.

Betalen gebeurt in 4 schijven. Bij bevestiging van je offerte betaal je een eerste voorschot van 30%.

Wanneer start de productie?

Of het nu gaat om een maatkast, los meubilair of een groot project zoals een keuken of badkamer, de productie begint bij het bestellen van het nodige materiaal. Eens het nodige materiaal geleverd is, brengen we je hiervan op de hoogte en gaan onze stielmannen aan de slag in het atelier.

Op basis van de levering van het materiaal en de capaciteit in het atelier, wordt de uiteindelijke leverdatum bepaald. Bij de start van dit productieproces betaal je een tweede voorschot van 30%.

Wanneer en hoe wordt er opgeleverd?

We stemmen altijd duidelijk met je af wanneer we langskomen voor de levering en/of plaatsing van je meubilair. Bij plaatsing zorgen onze stielmannen ervoor dat alles correct en kwalitatief afgewerkt wordt. Voor die datum betaal je een derde voorschot van 30%. Afhankelijk van de termijn tussen productie en levering kan het zijn dat deze 2 laatste voorschotten samengenomen worden.

Ook Frederik, of een collega, komt nog eens langs voor een finale check en bespreking. Pas hierna wordt de slotfactuur voor de resterende 10% opgemaakt.