Blog

HOOM Design / Design  / De nieuwste interieurtrends voor dit najaar

De nieuwste interieurtrends voor dit najaar

  • Orange is (not) the new black
  • Combineer met wit
  • Interieurkeuze = materiaalkeuze

Het najaar is ongetwijfeld een van de meest kleurrijke seizoenen! De tuin bereidt zich voor op een welverdiende winterslaap en alles wat groen was, wordt geel, rood en bruin. Het ideale moment om het leven binnenshuis weer wakker te schudden en je interieur meer kleur te geven! Wat gele verf tegen de muur, rode design meubels in de living en bruine decoratie op tafel? Laat je inspireren door deze herfstige kleurtips voor dit najaar.

Orange is (not) the new black

Niet oranje, maar bruin is dus het nieuwe zwart dit najaar. Bruin is warm, natuurlijk en tijdloos waardoor het zeker geen verloren investering is als je nu bruine design meubels koopt. Om je interieur jong en fris te houden, combineer je deze kleur best met diepblauw of turquoise. Leg bijvoorbeeld trendy blauwe kussens in een mooie bruine zetel. Of verf een accentmuur bruin en plaats er decoractie in frisse blauwe tint tegen. In tegenstelling tot zwart, komt bruin echt in elke ruimte tot zijn recht. En met de juiste verlichting komt deze warme kleur pas echt tot leven.

Combineer met wit

Bruine design meubels tegen een witte muur? Of witte design meubels tegen een bruine muur? Welke combinatie je ook kiest, je eindigt sowieso met een trendy combinatie die binnen enkele jaren nog steeds even stijlvol oogt. Ja, hier kom je graag thuis! Was bruin niet de eerste kleur die je in gedachten had voor je woning? Nochtans ervaren we deze kleur als rustgevend. In de kleurenpsychologie wordt bruin dan ook eigenschappen toegeschreven als geborgenheid, vertrouwenwekkend en levendig. Allemaal eigenschappen die van je huis een echte thuis maken, toch?

Interieurkeuze = materiaalkeuze

Niet enkel verf en trendy design meubels bepalen je interieur. Ook de keuze van de gebruikte materialen drukt z’n stempel op de voelbare sfeer in je woning. Net als de kleur bruin, heeft ook het materiaal hout een rustgevend effect op ons. En hout is helemaal back! Vind je hout klassiek? Het kan nochtans perfect geïntegreerd worden in een meer trendy thuis. Niet alle houtsoorten zien er trouwens hetzelfde uit. Ga voor stoer landelijk met zeegrijs hout, rustgevende geborgenheid met bruintinten of krachtig moody met zwart. Hoe natuurlijker de kleur van het hout, hoe meer rust. Kies je voor bruin hout, zorg dan wel voor accenten in een frisse tint als je geen klassiek interieur wilt.

Met welke van deze tips ga jij dit najaar aan de slag? Laat je inspireren door de design meubels en trendy decoratie in onze webshop of laat je eigen idee tot leven komen in ons atelier voor meubelen op maat.

No Comments

Post a Comment